Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 18. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: karcag tv

ALÁÍRTÁK A SZERZŐDÉST

ALÁÍRTÁK A SZERZŐDÉST

Élhető települések című Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében

a Karcag Városi Önkormányzat 500,00 millió Ft európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg a „Nagyvénkerti városrész fejlesztése” című pályázatát. a Karcag Városi Önkormányzat 500,00 millió Ft európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg a „Nagyvénkerti városrész fejlesztése” című pályázatát.

A klímaváltozás jeleit már az is szó szerint a saját bőrén tapasztalja, aki hajlamos azt gondolni: nem is változik az időjárás. A hosszan tartó aszályos időszakok, illetve az azokat követő felhőszakadások, az ezekből kialakuló villámárvizek jelzik: környezetünket illetően a változás az egyetlen állandóság. A Nagyvénkert- városrészben egy- egy kiadósabb eső után a közlekedési
útvonalakon gyűlik össze az esővíz. A városrész kertvárosi részén a magas belvíz miatt kell új csapadékvíz- elvezető rendszert kiépíteni.


KUN IMRE, kivitelező:
- Ez a beruházás érinti a Nagyvénkert utcáit: érinti a Kántor Sándor utcát, a Szövetkezet utcát, a Diófa utcát, a Csató utcát, a Kemény Pál utcát és a IV. Béla király utat. Ezeknek a csapadékcsatornáknak a teljes hossza 2116 folyóméter. A csapadékvíz befogadója a Füredi- csatorna lesz.

A kivitelezési szerződés megkötése után akár azonnal meg is kezdődhetne a beruházás, de még környezetvédelmi engedélyeket-, illetve forgalomtechnikai hozzájárulásokat kell beszerezni az illetékes hatóságoktól.

SZEPESI TIBOR, polgármester:
- Itt kerülnek csapadékvíz- nyelő rácsok, csapadék- elvezető csatornák kiépítésre, gyakorlatilag ez a csapadék bekerül abba a fő csatornába, amelynek így most el tudjuk végezni a pályázat keretében a teljes kotrását, segítve ezzel azt, hogy minél hamarabb tudjon távozni a területről és nyilván a város más részeiről is a csapadékvíz.

A kivitelezési szerződés szerint a beruházás fél éven belül befejeződik, de a kivitelező reményei szerint nem tart eddig: úgy vélekedik, hogy négy és fél- öt hónap alatt befejeződhet a több, mint két kilométernyi csatornarendszer kiépítése, tesztelése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 14:00, szombat | Helyi

A HÁZTETŐN FOGTÁK EL

Nem mindennapi helyen, egészen pontosan egy tiszakürti háztetőn fogták el a rendőrök egy fogolyszökés miatt keresett férfit.

2024. Szeptember 07. 07:00, szombat | Helyi

NEM JÁR A KOMP TISZAROFFNÁL

Nem csak a földnek, a Tiszának is szüksége lenne jelentős mennyiségű esőre. Az aszály miatt több folyami átkelőhelyen is szünetel a közlekedés a folyó alacsony vízállása miatt.

2024. Szeptember 06. 17:42, péntek | Helyi

Megújult medence

A Tisza-tó közelében, Karcag és vele együtt a Nagykunság turisztikai vonzereje is folyamatosan növekszik, hiszen a térségbe érkezőket egyre több fejlesztés fogadja.

2024. Szeptember 06. 15:00, péntek | Helyi

KEVESEBB A KUKORICA AZ ASZÁLY MIATT

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara előrejelzése szerint az aszály idén is komoly károkat okozott a kukorica- ültetvényeken.