Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2017. November 08. 19:55, szerda | Helyi
Forrás: KARAGTV.HU

A VÁLTOZÉKONY IDŐ KEDVEZ AZ INFLUENZÁNAK

A VÁLTOZÉKONY IDŐ KEDVEZ AZ INFLUENZÁNAK

Az őszi változékony időjárásnak köszönhetően az influenza is veszélyt jelent. Fontos a megelőzés és a megfelelő védekezés. A részletekrőL dR. Juhász Zsuzsanna gyermekorvos nyilatkozott a Karcag Tv-nek!

Az influenza egy felső légúti, hurutus megbetegedéssel, ízületi és izomfájdalommal, rossz közérzettel esetlegesen gyomor panaszokkal kezdődik. A későbbiekben magas láz, köhögés, orrfolyás jelentkezik.

Védekezni úgy tudunk a leghatékonyabban, hogy betartjuk a megfelelő higiéniai rendszabályokat,. Az immunerősítés ott kezdődik, hogy réteges felöltözünk és készülünk a meghüléses folyamatokra. Fontos a vitaminozás. A gyerekeknél és az időseknél is a normál bélflórára is ügyelnünk kell, megfelelően, vitamindúsan kell táplálkoznunk. Továbbá ha lehet, a tömeget is kerülnünk kell.

A gyerekek rossz evőek, kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak. A tömegétkeztetésben is korlátoltak a lehetőségek, nagyon kevés a vitamin bevitel, az igény pedig jóval magasabb. A kóórokozók is különböző variációkban vannak, tehát pluszban tabletta, vagy szirupok formályában vitaminkészítményeket kell bevinnünk a szervezetbe.

Az óvodákban, iskolákban fontos a papírzsebkendő használata, a megfelelő higiénia megteremtése. Szükséges a szabad levegő, a szellőztetés. Ezek segíthetnek a megelőzésben.

A szülőknek lehetősége van védőoltást is beadatni a gyerekeknek. Karcagra megérkeztek a vakcinák, az oltóanyag központ minden évben a legjellemzőbb influenzára erősen ható kórokozók ellen, vírusok ellen megfelelő oltásokat készít. Természetesen a par influenzás, vagy meghüléses tünetekre ezek már nem vonatkoznak, mégis ha rendszeres oltásban részesülnek a gyermekek, akkor az évek során ez a védekezés kialakul. Az immuhiányos, az asztmás, a különböző gondozott gyerekeknek, a szívbeteg gyerekeknek, koraszülött gyerekeknek ajánlott a védőoltás, tanácsot a háziorvostól és a védőnőktől lehet kérni.

Karcagon is működik az influenza figyelő rendszer, de egyenlőre nem találkoztak ezzel a megbetegedéssel, jelenleg a hurutos megbetegedések keserítik meg a karcagiak életét.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 15:00, szombat | Helyi

KŐMŰVESKALAPÁCCSAL TÁMADT

Durván összevert egy idős férfit egy cibakházi fiatal, aki súlyos gyógyszerfüggőséggel küzd. Egy nyugtatót szeretett volna kérni a bántalmazottól, aki ennek nem tett eleget.

2024. Szeptember 28. 07:00, szombat | Helyi

”ÜGYESKEDJ A KERÉKPÁRODDAL”

Ebben az évben is a közlekedési eszközök, szabályok megismertetése volt a célja az „Ügyeskedj a kerékpároddal” című rendezvénynek, melynek a Városháza előtti tér adott otthont.

2024. Szeptember 27. 15:00, péntek | Helyi

MAKETTKIÁLLÍTÁS A KARCAGI ZSINAGÓGÁBAN

Ingyenesen látogatható makettkiállítás nyílt a karcagi Zsinagógában.

2024. Szeptember 27. 14:00, péntek | Helyi

FEGYHÁZ VÁRHAT A SZOLNOKI FÉRFIRA

A Szolnoki Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 39 éves szolnoki férfivel szemben,