Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2017. November 07. 15:35, kedd | Helyi
Forrás: KARCAG TV

A FRONTOK MIATT HAMARABB SZÜLHETNEK A KISMAMÁK

A FRONTOK MIATT HAMARABB SZÜLHETNEK A KISMAMÁK

Az átvonuló frontok a várandós kismamák szervezetét különösen megviseli.

ár statisztikák nincsenek, de ilyenkor sokkal többen hozzák világra gyermeküket, mint frontmentes időjárási körülmények között. dr. Farkas Béla főorvossal beszélgettünk.

Régi megfigyelés és tapasztalat, hogy ilyenkor sokkal több a szülés, egy-egy fronthatás következtében. Gondoljunk csak bele, hogy teljesen más az ember hangulata, hogyha szép verőfényes napsütésre ébred, mint ha egy ködös, viharos vagy esős időszak következik be. Az a tapasztalatunk, hogyha az utóbbi időjárási feltételek az uralkodóak, akkor csökken a légnyomás is és nagyobb számban keresnek meg minket a várandós kismamák idő előtti burokrepedéssel.
A terhesség teljes időszaka alatt hatással lehet a leendő anyukákra a frontok átvonulása. Hányinger, hányás, rossz közérzet, fejfájás fordulhat elő, illetve méhizom görcsök és hasi görcsök is. Sajnos ilyenkor a vetélésre való hajlam is nagyobb, de nem kell rögtön megijedni!

A kismamáknak ilyen esetben azt tudom javasolni, hogy ha valami furcsaságot tapasztalnak, akkor oldalfekvő helyzetben, stresszmentesen, sok folyadékot fogyasztva pihenjenek. Általában a tünetek meguktól elmúlnak és nincs szükség orvosi kezelésre. Azonban, ha a fájdalom fokozódik, akkor viszont azonnal orvoshoz kell fordulni!

Pártfai Dóra, kisújszállási kismama megérzi a front hatásait.

- Nekem a vérnyomásom ilyenkor fentebb szalad. Ilyenkor kéznél van a vérnyomásmérő, pihenek és sok folyadékot fogyasztok, ez segíteni szokott.

Pandúr Bettina a szerencsés anyukák közé tartozik.
- Rám különösebb hatással nincsenek a frontok. Legalábbis eddig nem tapasztaltam, de ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben sem lesz ezzel problémám.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 15:00, szombat | Helyi

KŐMŰVESKALAPÁCCSAL TÁMADT

Durván összevert egy idős férfit egy cibakházi fiatal, aki súlyos gyógyszerfüggőséggel küzd. Egy nyugtatót szeretett volna kérni a bántalmazottól, aki ennek nem tett eleget.

2024. Szeptember 28. 07:00, szombat | Helyi

”ÜGYESKEDJ A KERÉKPÁRODDAL”

Ebben az évben is a közlekedési eszközök, szabályok megismertetése volt a célja az „Ügyeskedj a kerékpároddal” című rendezvénynek, melynek a Városháza előtti tér adott otthont.

2024. Szeptember 27. 15:00, péntek | Helyi

MAKETTKIÁLLÍTÁS A KARCAGI ZSINAGÓGÁBAN

Ingyenesen látogatható makettkiállítás nyílt a karcagi Zsinagógában.

2024. Szeptember 27. 14:00, péntek | Helyi

FEGYHÁZ VÁRHAT A SZOLNOKI FÉRFIRA

A Szolnoki Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 39 éves szolnoki férfivel szemben,