Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2024. Május 23. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Idén is pályázhatnak az önkormányzati tűzoltóságok

 Idén is pályázhatnak az önkormányzati tűzoltóságok

A központi költségvetés idén is támogatást biztosít az önkormányzati tűzoltóságok fejlesztésére, a rendelkezésre álló 225 millió forint felosztására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2024-ben is támogatásban részesülhet a Magyarországon működő hatvan önkormányzati tűzoltóság. Tűzoltóságonként maximálisan 3,9 millió forintra lehet pályázni. Az elnyert pénz természetbeni (BM OKF által beszerzett tűzoltó szakfelszerelések; EDR rádiók) és pénzbeli (tűzoltóvédő- és technikaieszköz-beszerzés; egyéb eszköz beszerzése; gépjárműfecskendő, tűzoltótechnikai eszközök felújítása, javítása; szertárépítés, felújítás) támogatásra fordítható.

A pályázati dokumentációkat az önkormányzati tűzoltóságoknak június 24-ig kell eljuttatniuk ahhoz a hivatásos tűzoltósághoz, amellyel együttműködési megállapodást kötöttek. A beérkezett pályázatok elbírálása legkésőbb augusztus 2-ig megtörténik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

2024. Június 21. 10:33, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy autó Kunszentmárton-Kungyalunál

Összeütközött egy személygépkocsi, illetve egy dobozos tejet szállító nyerges vontató péntek reggel Kunszentmárton-Kungyalu térségében.

2024. Június 21. 10:30, péntek | Helyi

Tűz volt egy tiszafüredi szeméttelepen

Mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett kommunális hulladék csütörtök délután egy Tiszafüred külterületén található hulladéklerakóban.