Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2024. Április 30. 08:30, kedd | Helyi

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

A vád szerint a férfi 2023. augusztus hónapjában egy ismeretlen személyt megbízott azzal, hogy Hollandiából küldjön neki kábítószert tartalmazó kendernövény termesztéséhez szükséges vetőmagot.

Az ismeretlen személy a vádlott által megrendelt 14 darab növényi
magot egy csomagküldő szolgáltató igénybevételével levélküldeményben kísérelte meg eljuttatni a vádlott lakcímére, azonban a küldeményt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága 2023. augusztus hó 7. napján Budapesten egy ellenőrzés során megtalálta és lefoglalta.

Az eljárás során lefoglalt 14 darab mag mindegyike kendernövény érett és ép állapotú magja, melyekből optimális körülmények között 11-12 tő kendernövény tudott volna kifejlődni, mely növény kábítószer hatóanyagot tartalmaz. A férfi a termesztéshez lakóházában egy kis alapterületű, belülről hőtükörfóliával burkolt és külön
megvilágítással rendelkező sátrat is felállított.

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta, az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság fog döntést hozni.

Címkék: #karcag tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 14:10, péntek | Helyi

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KUNSZÖVETSÉG EGYESÜLET

A közgyűlésen az egyesület 2023. évi működésről és a 2024. évi programtervről a szervezet elnöke számolt be.

2024. Május 17. 12:07, péntek | Helyi

ELBÚCSÚZTAK A GIMIS DIÁKOK

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium végzős tanulói vettek búcsút a gimnáziumtól.

2024. Május 17. 10:30, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy traktor Karcagon

Összeütközött egy sódert szállító kamion, és egy permetezőt húzó traktor csütörtök délután Karcagon, a Kisújszállási úton.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Helyi

SIKERES VOLT A PROGRAM

Felkelteni az érdeklődést, mozgásra, táncra ösztönözni az óvodásokat nem is olyan nehéz. Kiváltképp akkor, ha olyan program mozgatja meg a gyerekeket és szüleiket is, mint a „Gyertek, gyertek játszani” projekt.