Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2024. Április 25. 09:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Karcag TV

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A BERUHÁZÁS

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A BERUHÁZÁS

A gyepet vetik, a sportszereket szerzik be a leendő sportkomplexumban. Jelen állás szerint semmi sem veszélyezteti a május végi nyitást. Az utolsó simításokat Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is szemügyre vette.

NÉMETH SZILÁRD, a Fidesz alelnöke:

Valami elképesztő, ami itt kinőtt a földből. És azon gondolkoztam,
hogy ennek mi a titka? Tehát egyrészt azt látom, hogy Karcag élni akar, tehát itt fontos a jövő. Mert nyilván most is lesznek majd itt focimeccsek, meg különböző rendezvények. Hihetetlen sok sportág kapott lehetőséget, köztük a magyar birkózók olyan csarnokot kaptak, hogy valami elképesztő.

Az épülő komplexum három épületből áll: lelátóval, öltözőkkel, futópályával és szálláshelyekkel.

F. KOVÁCS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP:
Mintha nem is Karcagon lennénk, mintha ez a város teljes mértékben megváltozott volna. Én azt gondolom, hogy most van egy olyan nagy lehetőség előtt Karcag, amikor lendületet tud venni és a huszonegyedik század nyertese tud lenni ez a város. Egy régiós központ kulturálisan, oktatásilag, sportban. És azt látom, hogy nagymértékben fejlődik a város.

Járási központi helyzetéből eredően a leendő sportkomplexum nem csak a karcagiak számára nyújt majd szabadidős- és versenysport- lehetőséget, hanem a környező településen élőknek is.

SZEPESI TIBOR, polgármester:
Ugye itt több sportágnak is lehetőséget fog biztosítani ez a sportkomplexum, hiszen a labdarúgás, az atlétika, a birkózás, az asztalitenisz és hát sorolhatnám a környező lehetőségek miatt azoknak a sportágaknak a számát, ahol komoly szakmai felkészüléssel lehet majd bízom abban, hogy nagyon komoly eredményeket elérni.

A leendő focipályát már füvesítik, folyik a sporteszközök beszerzése, néhány edzőteremben pedig már csak a takarítás van hátra.A sportkomplexum várhatóan május végén meg is nyithat.

Címkék: #karcag tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.